• Vibrasyonlu Seramik Döşeme Sistemi

  • Sizlerin Güveni Sayesinde, Geçmişten Bugüne...

TEKSER Vibrasyonlu Seramik Döşeme Sistemi Nedir?

Geleneksel döşeme sistemlerinden birçok yönüyle ayrılan Vibrasyonlu Seramik Döşeme Sistemi en kaliteli, en dayanıklı seramik döşemelerinin gerçekleşmesini sağlar. Gıda ve içecek endüstrisi, alışveriş merkezleri gibi birçok faaliyet alanına uygun olarak geliştirilen bu sistem, aynı zamanda en zorlu çevresel şartlara karşı da dayanıklıdır. TEKSER Vibrasyonlu Seramik Döşeme Sistemi sadece karo ya da uygulama tekniğinin farklı olması değildir, bütün bileşenlerin toplamından oluşan yüksek performanslı bir sistemdir. Bu yüksek performansı sayesinde kimyasal ve termal şartlara, darbe, aşınma ve ağır trafiğe karşı uzun ömürlüdür.

vibrasyonlu seramik döşeme kaplama sistemi

Geleneksel sisteme olan güven birçok değişkenin uygulamayı etkilemesi sebebiyle azalmıştır. Vibrasyonlu Seramik Döşeme Sisteminde ise seramiklerin mekanik olarak sıkıştırılması, derz dolgularının makine ile verilmesi kalitenin uzun süreli olmasını sağlamıştır.

Mevcut zemin incelenerek yüzer ya da bağlı zemin olarak hazırlanır. Firmamız 40 yılı aşan tecrübesiyle ihtiyacınıza uygun doğru zemin seçilir. Gerekli görüldüğü hallerde size en uygun çözüm üretilir.

TEKSER Vibrasyonlu Seramik Döşeme Sistemi Çeşitleri


TEKSER PowerHex

Altıgen karonun avantajlarını TEKSER Power sistem ile buluşturan TEKSER PowerHex, sahip olduğu mekanik, termal ve kimyasal özellikler açısından kimyasallara maruz kalan ıslak zeminlerde tercih edilmektedir. Altıgen formu ile suyun karolar üzerinde birikmesi engellenirken, TEKSER PowerHex sistem ile yapılan zemin döşeme sistemi dayanıklığını üst seviyeye çıkarmaktadır.

TEKSER EFD

Yapılan uygulama kalitesi tüm dünyada onaylamış olan sarsma döşeme sistemi ile yapılır, bu uygulama seramik döşemeleri içinde en yüksek yük taşıma kapasitesi ve darbe dayanımına sahiptir. Bu sistemde monolitik bir zemin oluşur beton, bağlayıcı şerbet, vs tüm zemin elemanları aynı zamanda kürünü alır. Tek tek kürleşen katmanlar oluşmaz. Sarsma döşeme makineli epoksi derz doldurma işlemi ile tamamlanır. Derzler tam olarak dolar, üstte ve altta boşluklar kalmaz, derzler aşağı salınımlar oluşturmaz.

TEKSER FD

TEKSER FD sistem, gıda endüstrisindeki müşterilerimizin zemin döşemelerinde karşılaştığı sorunlar düşünülerek hazırlanmış özel bir sistemdir. TEKSER, sahip olduğu deneyim ile bu konuda öncü konumdadır ve işletme şartlarının karşılanmasına yönelik farklı malzemeler ile uygulama yapılır.

TEKSER MK

TEKSER MK Sistem, özellikle market endüstrisinde müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun şekilde özel olarak üretilmiştir. Bu endüstride olabilecek sorunlara karşı hazırlanmış bir sistemdir. Sistem tasarlanırken özellikle ağır yükler karşısında dayanıklı olabilmesi amaçlanmıştır.

TEKSER RN

TEKSER sadece yeni zeminlerde değil, aynı zamanda tamir ve tadilat gerektiren projelerde de yanınızda olmaktadır. TEKSER Rn, ihtiyaçlara göre çok özel malzemeler kullanılarak uygulanır. Uzun kür bekleme sürelerini ortadan kaldırır ve üretim kayıplarını minimuma indirir. Zeminlerde kullanılarak zeminde var olan sorunların çözülmesini ve dayanıklı zeminler elde edilmesini sağlamaktadır.

 

Bağlı ve Bağımsız Vibrasyon Süreci

endüstriyel zemin vibrasyon seramik döşeme

endüstriyel zemin vibrasyon seramik döşeme

Vibrasyon İşleminin 7 Safhası


1- Zemin Çalışması Yapılır. İhtiyaçlar Belirlenir…
endüstriyel zemin vibrasyon seramik döşemeDeneyimli ekiplerimiz tarafından mevcut zemininiz incelenerek, zemin ihtiyaçları belirlenir ve yapılacak uygulama hakkında bilgi verilir.
2- Özel Karıştırıcılarıyla Beton Hazırlanır…
endüstriyel zemin vibrasyon seramik döşemeKum, çimento ve gerekli beton katkıları mikserlerde karıştırılarak tesviye betonu hazırlanır.
3- Zemin Kodları Ayarlanır…
endüstriyel zemin vibrasyon seramik döşemeKir ve gayri safiyetten arındırılmış halde teslim alınan zeminde eğim çalışması yapılarak kotlar belirlenir.
4- Şap Betonu Mastarla Düzlenir…
endüstriyel zemin vibrasyon seramik döşemeHazırlanan tesviye betonu ortalama 7 cm kalınlıkta dökülerek mastarla düzeltilir.
5- Tekno Epoksi Yapıştırıcıyla Karolar Döşenir…
endüstriyel zemin vibrasyon seramik döşemeTesfiye betonu üstüne akrilik+latex katkılar içeren Poliflex-412+Serkit-12 çift komponentli yapıştırıcı uygulanarak karolar ithal şablonlar ile minimum derz aralığı olan yaklaşık 3-4mm derzle döşenir.
6- Vibrasyon Makinesiyle Zemin Sıkıştırılır ve Düzlenir…
endüstriyel zemin vibrasyon seramik döşemeTüm kaplama birimleri yüksek frekanslı Vibrasyon Makinelari ile sıkıştırılır ve düzlenir.
7- Derzler Makineli Olarak Doldurulur…
endüstriyel zemin vibrasyon seramik döşemeKarolar arasında oluşan derz boşlukları Technoflo Akışkan Epoksi Derz Malzemesi veya Derpol çimento esaslı derz ile makinalı olarak doldurulur ve karo yüzeyleri mekanik olarak temizlenir.

TEKSER Vibrasyonlu Seramik Döşeme Sisteminin Avantajları:

Makinalı sistem yardımıyla karo altlarında kalan hava boşluklarını gidererek, karonun zemine tam olarak yapışmasını sağlar. Bu sistem aynı zamanda karolar arasında kot farkı oluşmasını da engeller.


Karşılaştırma Tablosu


TEKSER VİBRASYONLU SİSTEM GELENEKSEL Yapıştırıcılı SİSTEM
Monolitik bir zemin oluşur: Beton, bağlayıcı şerbet, vs tüm zemin elemanlarıaynı zamanda kürünü alır.Tek tek kürleşen katmanlar oluşmaz. Sistem tek tek sertleşen katmanlar halinde ilerler. Örn. beton sertleşir, yapıştırıcı sonra üstüne uygulanır.
Zemin beton ve karo hepsi birlikte sıkıştırılır ve böylece zeminin yük kaldırma kapasitesi maksimum olur. Bu uygulamada beton sıkıştırılmaz sadece mastarla düzeltilir.
Atılan tesfiye betonu minimum su ile yarı kuru harç şeklinde hazırlanır. Betonun mukavemeti bünyesinden çıkacak su az olduğundan daha yüksek olur. Atılan tesfiye betonu akıcı bir hazır beton kıvamında olup, su oranı daha yüksektir.
Döşeme vibrasyon makinesi ile sıkıştırıldığından çok düz bir yüzey elde edilir. Karolar elle döşendiğinden ve tokmakla yerine oturtulduğundan çıkan yüzey hiç bir zaman vibrasyonla olduğu kadar düz olmaz.
Endüstriyel seramiklerin üretim şartlarından kaynaklanan bazı yüzey peçlikleri vardır. Bu karolar taze harç üstüne makina ile döşendiğinde mümkün olan en düz şekilde karolar zemine yerleşir.Peçlik altındaki boşluklar iyice dolar. Bu Tip peçliği olan karolarda elle döşeme olduğunda tokmaklama karonun bir tarafını düz yerleştirirken diğer tarafını kaldırır ve zeminde düzlük sağlanması zordur. Altlarda boşluklar kalarak kırılmaları kolaylaştırır.